PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

LG и Microsoft обединяват усилия в създаването на "умни автомобили"

 Компаниите LG и Microsoft от доста време проявяват интерес към автономните превозни средства, като вече имат различни разработки в тази насока. LG разполага с цифрова платформа за автономно управление, а Microsoft направи изкуствен интелект и „облачен” сервиз за съхраняване на данни. Сега тези технологии ще бъдат обединени, като това ще позволи създаването на „умни” автомобили, при това в най-кратки срокове.

Споразумението между компаниите вече е факт. То предвижда LG да получи изкуствен интелект, който с помощта на вече въведени данни от камери, датчици и сензори ще автоматизира напълно системите за помощ на водача. Освен това, изкуственият интелект ще следи непрекъснато за състоянието на шофьора и ще може да анализира неговите действия. Всички данни ще се съхраняват в „облак” с помощта на Azure Data Box, което ще направи автомобилите още по-умни.

Основното предимство на новата система е, че изкуственият интелект на автомобилите ще може да се самообучава сто пъти по-бързо. Ако сега обработката на данните и схемите на движение отнема цял ден, то благодарение на изчислителните и графичните програми на Microsoft Azure, това ще отнема само няколко минути.

С помощта на Azure изкуственият интелект ще създаде различни шаблони за поведение на водача. Чрез „облачния” сервиз цялата информация ще бъде достъпна незабавно, а като бонус ще се ускори значително времето за взимане на решение. С нейната помощ бързо ще се открива проблем на създала се ситуацията на пътя и ще може да се намери пътя към нужното място.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg. 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*