PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

Мавродиева завърши последна в тласкането на гюле на световното в зала

Мавродиева завърши последна в тласкането на гюле на световното в зала

© Reuters

Радослава Мавродиева завърши последна сред 15-те участнички в тласкането на гюле в световното първенство на закрито в Бирмингам. 30-годишната българка направи само един успешен опит, като остана на повече от два метра от личния си рекорд в зала.

Преди година Мавродиева записа 18.36 метра в Белград, но в Бирмингам преодоля едва 16.33 метра. Те дойдоха в първия й опит, след което българката направи два фаула. Тя изостана с 82 см от предпоследната в класирането – Димитрана Сурду от Молдова.

Българската гюлетслакачка постигна личния си рекорд в зала – 18.36 метра, преди една година в Белград. Най-добрият й резултат за сезона е 17.85 метра, които тласна в Истанбул на 17 февруари.

Мавродиева записа четвърто участие в световни първенства на закрито. Преди две години в Портланд тя завърши шеста с 18 метра. През 2014 г. българката зае предпоследна 18-а позиция в Сопот, Полша, а при дебюта си през 2012 г. беше единствената, която нямаше нито един успешен опит.

Мавродиева завърши последна в тласкането на гюле на световното в зала

© Reuters

Мавродиева е един от четиримата български спортисти, които участват в Бирмингам. В четвъртък Мирела Демирева завърши шеста в скок на височина, а при мъжете Тихомир Иванов раздели последната девета позиция с още двама скачачи. И двамата заявиха, че са разочаровани от резултатите си.

Те не бяха предвидили да скачат в Бирмингам и нямаха покрит норматив за участие, но получиха покана от организаторите. Мавродиева е един от двамата българи, които бяха покрили квалификационната норма. Другият е Момчил Караилиев в тройния скок.

Караилиев и четвъртата в тройния скок от предишното световно първенство на открито от 2015 г. Габриела Петрова ще се състезават в събота.