PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

Новините: Най-важното за деня, 13 януари

photo of Новините: Най-важното за деня, 13 януари

БСП РЕШИ, ЧЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
След близо 5 часа обсъждане Националният съвет на БСП възложи на парламентарната група „БСП за България“ да гласува против ратифицирането на Истанбулската конвенция. Аргументът на социалистите бе, че в конвенцията се прокрадват елементи за признаване на „третия пол“.

ФАЛШИВИТЕ СИГНАЛИ ЗА БОМБИ В СОФИЯ СА ПОДАДЕНИ ОТ БЪЛГАРИН В ЧУЖБИНА
Българин в чужбина е подал фалшивите сигнали за бомби в София, заяви на брифинг старши комисар Ивайло Иванов.

ЦВЕТАНОВ: СПЕКУЛАЦИЯ Е, ЧЕ ПЕТЪР ХРИСТОВ Е БИЛ БЛИЗЪК ДО ВЛАСТТА

„Споделена е определена чувствителна информация, която е допринесла за разкриването на тежки престъпления в България. Във времето той е бил един от истинските радетели за синята идея и за това, че СДС и демокрацията винаги са били приоритет за него“, допълни Цветанов.

ДОНЧЕВ: НЕ БИХ ПОЗВОЛИЛ ДА МИНЕ РЕШЕНИЕ, ЗАСТРАШАВАЩО ПИРИН

Не само обичам планините, но и Пирин. Не бих позволил да мине решение, което го застрашава. Обичам го не по-малко от хората, които бяха на улицата и милея не по-малко за гората и планината от тях. Такъв коментар даде вицепремиерът Томислав Дончев по повод продължаващите протести срещу плановете за строителство в региона.
ЗАХАРИЕВА: РЕЧТА НА ТУСК ПОКАЗА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е БЛИЗКА ДО СЪРЦЕТО МУ
Той показа отношение към България, което на толкова високо ниво докосва много. Това е по-особен знак – цяла реч на български показва, че страната ни е близка до сърцето му”. Това каза пред Нова телевизия вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.
„АЛО ИЗМАМНИЦИ“ ПРИБРАХА 12 500 ЛВ. С ОБЕЩАНИЕ ЗА 50 ЛВ. ДОБАВКА КЪМ ПЕНСИЯТА
76-годишната жена била уговорена от непознат да съдейства за „задържане на измамници“. При успешна операция й била обещана доживотна седмична добавка към пенсията в размер на 50 лева.
САЩ ЗАПЛАШИХА ИРАН С ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЯДРЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ
САЩ обявиха, че ще прекратят участието си в иранското ядрено споразумение, ако в него не бъдат въведени изменения.
ВЪПРЕКИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА НА ТРЪМП: ИРАН ОТХВЪРЛИ ВСЯКАКВИ ПРОМЕНИ В ЯДРЕНАТА СДЕЛКА
Техеран днес отхвърли каквито и да било промени на ядреното споразумение със световните сили след като президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя за нови мерки, за да бъде споразумението действено.
ЦРУ ТВЪРДИ, ЧЕ ВИРУСЪТ NOTPETYA Е ДЕЛО НА РУСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ
Централното разузнавателно управление на САЩ смята, че компютърният вирус NotPetya, атакувал преди половин година редица компании и организации в Русия и Украйна, „с висока степен на вероятност” може да е бил създаден в руското Главно разузнавателно управление.СКЪПИЯТ АЛКОХОЛ В ТУРЦИЯ ЗАСИЛВА ИНТЕРЕСА КЪМ ВАРЕНЕТО НА РАКИЯ В БЪЛГАРИЯ
Скъпият алкохол в съседна Турция засилва интереса към варенето на ракия в България, споделиха жители на русенски села с преобладаващо население от турския етнос.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЖЕНИТЕ В САУДИТСКА АРАБИЯ БЯХА ДОПУСНАТИ ДО ФУТБОЛЕН МАЧ
В петък жените почитателки на футбола наблюдаваха любимия си спорт на живо от стадиона в саудитския град Джида, превръщайки се в първите представители на нежния пол, получили това право.Actualno.com

Редактор: Милена Славкова

Етикети:
Бюлетин новините


Предишна