PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

За кратко имаше опасения за нов случай на пострадал от "Новичок" в Солсбъри

photo of За кратко имаше опасения за нов случай на пострадал от Новичок в Солсбъри

Засега е известно, че пострадалият е мъж на възраст около 30 години. От полицията заявяват, че са предприети всички мерки за безопасност и че не искат хората да се тревожат. Оттам допълват още, че в момента нищо не показва за явна опасност за населението, но гражданите са помолени да избягват мястото на инцидента.


Отровеният с Новичок в Еймсбъри е дошъл в съзнание


Отровеният с „Новичок“ в Еймсбъри е дошъл в съзнание

45-годишният британец, намерен в критично състояние след излагането на въздействие от нервопаралитичния агент „Новичок“ в Е…

Малко по-късно, в официално изявление британската полиция посочи, че става въпрос за фалшива тревога. Силите на реда бяха отцепили район, в близост до мястото, където пострадаха Сергей и Юлия Скрипал. Извънредните мерки за сигурност обаче вече са вдигнати.
Припомняме, че на 30 юни двойка британци бяха отровени с „Новичок“ в съседния на Солсбъри град Еймсбъри. Беше установено, че те са били под въздействието на нервно-паралитични по вещество „Новичок“, с което през март се отровиха бившият руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия. По-късно жената от Еймсбъри – Доун Стърджес, почина. От полицията смятат, че британците са намерили контейнери, в който „Новичок“ е бил доставен. Британското министерство на отбраната обвини в Русия в смъртта на жената. Москва отрича обвиненията.


Actualno.com

Редактор: Евгения Гигова

Етикети:
Новичок Великобритания


Предишна

Следваща