PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

ПОЕЗИЯТА ПОД ЖАРТИЕРА НА ДАНИЕЛА МАРЧЕВА

 Тя е млада, умна, атрактивна, интересна. Занимава се с финансови анализи, а в свободното си време пише поезия. Тя е от поколението на милениалите- тези, за които се смята, че за нищо не стават.  Тя се казва Даниела Марчева.

Причината за срещата ми с Даниела е страницата ѝ във Фесбук „Поезия под жартиера“, в която публикува своите стихотворения.

Несъмнено страницата на Даниела носи провокативно и любопитно име, каквато е и самата тя, затова нямаше как да не попитам за него.

Много хора ми задават въпроси за заглавието, тъй като когато някой чуе думата жартиер, първосигнално я свързва с еротика, секс, съблазън. Това което исках е името да бъде провокативно, но и да не изглежда леко. Идеята за името ми даде мой приятел. Жартиерът е символ на женската съблазън, на изкуството жената да съблазнява, но реално това е един вид маска, средство, чрез което жената съблазнява. Под него обаче могат да бъдат скрити много лица. Реално искам да опиша мислите, емоциите, душевността на жената, когато свали тази маска”.

Поетесата казва, че това, което се опитва да съблазни у читателите си е техния ум. Представяйки обаче жартиера като маска, скриваща емоции, Даниела описва и какво се крие под нейния жартиер. Според нея всеки човек носи някаква маска навън. Най-често тя служи за предпазване от външния свят, именно от това да не си разбран. „Моят жартиер е моята маска. Когато се прибера вкъщи, заключа входната врата и остана сама, всичко пада. Падат излишните маски, грима, прическата, жартиера и оставам само аз със собсвените си мисли, душевност, едмоции, лист и химикал или документ на word.
Прочетете цялото интервю на: Sofiapress.com