PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

Сираков: На Роси трябва да му се обясни, че "Левски" не може да играе така

Сираков: На Роси трябва да му се обясни, че Левски не може да играе така

© LAP.bg

Бившият изпълнителен директор на „Левски“ Наско Сираков се изкача много критично за работата на старши треньора Делио Роси. Според бившия голмайстор на сините е недопустимо отборът да играе толкова предпазливо, както в двубоя с „Лудогорец“ през уикенда.

„Трябва хората в „Левски“ да обяснят на Делио Роси каква е идеологията, какъв е бил манталитетът, натрупан през годините в клуба. Не случайно публиката пее „сините в атака“. Това не значи, че е необходимо урбулешката да нападаш, но не може при 0:0 на „Герена“ от 11 човека в отборa всичките да са зад централната линия. Аз такъв „Левски“ никога не съм гледал през живота си“, заяви Сираков в интервю за „Тема спорт“.

„Просто на човека трябва да му се обясни, да се проведат сериозни разговори, че „Левски“ не може да играе по този начин. А и няма да постигне успехи. Поради простата причина, че няма боксьор, който да е спечелил среща, без да удари съперника си“, допълни той.

Сираков отбеляза, че е рано да се дават категорични оценки за работата на италианския специалист. По думите му обаче няма особени поводи за оптимизъм с оглед настоящата ситуация.

„Казвам си мнението, не искам да съдя човека. Още повече че той дойде в заварено положение. Само че не приемам и такива приказки от рода на: „Няма да броим точките сега, а през месец май.“ То вече няма смисъл да ги броим, какъв май месец? И кой месец май ще ги броим? Това са клишета, които ме дразнят. Да му направят селекция, да си проведе подготовка и ще видим. Но засега по принцип нещата не вдъхват толкова много оптимизъм. „Поживьом, увидим“, както казват руснаците“, продължи Сираков.


Според Сираков работата на Делио Роси не дава поводи за оптимизъм

© LAP.bg

Според Сираков работата на Делио Роси не дава поводи за оптимизъм

Според него към момента „Левски“ нямат потенциал да се бори с „Лудогорец“ и ЦСКА и амбициите за титла са нереалистични.

„С този потенциал, който има в момента, „Левски“ няма шанс да се бори за титлата. Каквото и да се говори, каквито и дитирамби да се казват – реалността е такава. И колкото по-бързо я приемат ръководните фактори на „Герена“, толкова по-добре за всички. Трябва да се започне да се работи, за да се направи боеспособен състав.“

„Реалността много бързо те сваля на земята. Те щат, не щат – пак ще стигнат до това заключение. Аз на няколко пъти разговарях със (собственика) Спас Русев на тази тема. Той е наясно горе-долу за какво става въпрос. Знае, че трябва да се подсилва отборът“, допълни членът на изпълнителния комитет на БФС.

Според него „розовият сън за „Левски“ отдавна е свършил“. „За ЦСКА може да свърши при евентуална загуба в Разград тази седмица. Но ако ЦСКА не загуби, ще продължи да има реални шансове на базата на това, че през пролетта предстоят още два директни двубоя с разградчани в плейофната фаза. Така че няма да е такава голяма разликата за тях, каквато е за „Левски“. При всички положения ЦСКА е по-близо до „Лудогорец“. И то доста по-близо от „Левски“. Казвам го като съвкупност.“

Сираков заяви още, че е крайно време ръководството да спре да подлъгва феновете с нереалистични обещания. „Този филм го гледаме вече десет години. Нищо ново под слънцето. Публиката иска резултати, не желае приказки. Публиката на „Левски“ се наслуша на голи обещания. Аз затова съм категорично против тези нереални задачи, които се поставят. Ще се борим за титла?! То е ясно, че ще се борите, но с какво?“

„По-хубаво излезте и кажете на хората: „Ще градим отбор две години и няма да натоварваме футболистите с излишни трудности.“ Да, ти пак се бори. Ти си задължен да се бориш. Но обясни на хората, че в момента нямаш потенциал да се състезаваш с „Лудогорец“. И хората ще го приемат значително по-нормално. А така те всяка година се чувстват излъгани. И като дойде точно това време, и започват да ходят по 300 човека на мач. Това е самата истина“, завърши Сираков.