PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

Волейболистите спечелиха последната си контрола преди европейското

Волейболистите спечелиха последната си контрола преди европейското

© LAP.bg

Националният отбор по волейбол спечели с 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) срещу Белгия, в контролна среща, играна във Варна. Двубоят беше последна проверка за тимът на Пламен Контантинов преди европейското първенство.

Селекционерът заложи на всичко най-добро, с което разполага, като стартовата шестица – Георги Братоев, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Цветан Соколов и Николай Николов вероятно ще бъде титулярен избор и за първенството.

От самото начало на двубоя България имаше предимство и не изпусна инициативата нито за миг. Съставът на Пламен Контантинов беше по-класният и заслужено спечели.

Треньорът не предприе много промени, като единствено Тодор Скримов се появи по-трайно на полето. Ден по-рано България отново победи Белгия с 3:1.

„В тези два мача имаше хубави моменти, има и неща, които трябва да изпипаме. Състезателите са още малко „тежки“, почти всички. Повече мачове да изиграем е по-добри и да можем да използваме всички, да видим на кого да разчитаме, кой може да влиза и да променя играта“, каза селекционерът Константинов.

Волейболистите спечелиха последната си контрола преди европейското

© LAP.bg

Според него до началото на първенството има още доста време и съставът тепърва ще бъде избистрен.

„На 20 август вече ще избистрим състава за Европейското първенство. Дотогава никакви предварителни коментари или избистряне на състава не може да има. Контролата мисля, че беше добра, може би най-добрата, макар че и с Иран изиграхме два не лоши гейма“, добави той.

Европейското първенство, което ще се проведе в Полша започва на 25 август и ще продължи до 3 септември. Българският отбор е в една група заедно с Русия, Словения и Испания.