PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

Какво наистина иска Путин

 Владимир Путин не е майстор на шахмат. Той е комарджия, който е поел големи рискове през последните години. И докато подкомисията на изборите в САЩ от 2016 г. беше грандиозен геополитически обир, изтеглен от бюджета, американците имат ключово неразбирателство с Русия и мъжа, който дърпа конците.

Джулия Йоф, писател в The atlantic, разказва за това как Кремъл, въпреки ограниченията си, прави един от най-големите актове на политическа саботаж в съвременната история. Тя описва доколко един вдъхновен Путин е готов да влезе през 2018 г. и през 2020 г., за да получи това, което иска.

По същия начин, по който руснаците надценяват Америка, виждайки я като всемогъщ оркестър на глобалното политическо развитие, Йоф обявява, че американците представят собствените си страхове върху Русия, страна, която е парадокс на хитрост, сила и дълбока слабост – непоклатимо стабилна , но по някакъв начин винаги потъвайки на ръба на колапса. Йоф пише, че подривът на изборите е по-скоро резултат от стратегически блясък, отколкото от тактическа гъвкавост – желание да експериментирате, да разрушавате и да поемате големи рискове.

Вижте пълния текст на: Sofiapress.com