PLANETA.BG СЕ ПРОДАВА | PLANETA.BG IS FOR SALE

Засилен интерес към зимните ни курорти на туристическия панаир в Солун

 В Солун се провежда традиционният международен туристически панаир, който тази година е със силно българско присъствие. Гърците проявяват засилен интерес към зимните ни курорти, а агенции от централна Европа се насочват към българското Черноморие. Голям интерес към туристическите дестинации на Балканите показа още първия ден на 33-тото издание на международната туристическа борса. Изложителите на панаира в Солун са над 600.

Сред българските участници са хотелиери и туристически агенции, които предлагат нови проекти за туризъм. Очаквано интересът на изложители и посетители е към зимните курорти Банско, Пампорово и Боровец. Както гърците, така и европейските участници, проявяват силен интерес към спа-дестинациите в България, религиозен туризъм и възможностите за почивка с активно спортуване. Все повече се търсят и места в България за културно-исторически и конгресен туризъм. Европейските туристически агенции се насочват към българското Черноморие.

От друга страна на изложението има и много българи, които пристигнаха специално за борсата, за да проверят възможностите  и цените за следващите сезони предимно по гръцките острови.

Гръцките туристически агенции съобщават, че българските туристи проявяват все по-голям интерес към островни дестинации за седмични почивки.